Prvi četrtek v juliju so se člani Društva invalidov Hrastnik šli kopat v Izolo. Čeprav je bil cel teden vroč, je v četrtek zjutraj padal dež. Vročinski val in ugodna cena, pravijo, sta napolnila avtobus do zadnjega sedeža. Točno ob sedmi uri so se odpeljali iz Hrastnika.

Na počivališču Lom so imeli postanek za jutranjo kavico, potem pa naprej. Do Postojne jih je spremljalo oblačno vreme, tam pa je oblake pregnalo sonce. Na parkirišču v Izoli pri Hotelu Delfin so izstopili z avtobusa in pohiteli na obalo, da si najde vsak zase najboljši kotiček – eni v senco, drugi na ležalnik in na sonce, tretji pa na hladno pijačo. Morje je bilo zelo toplo, vendar malo valovito, ker je pihala burja, ampak članov DI Hrastnik to ni motilo. Nekateri so se takoj zapodili v vodo in uživali v ohladitvi.

Čas, preživet na obali, so izkoristili za kopanje in sončenje, nekateri tudi za sprehod ob obali. V dobri družbi čas hitro mine in že je bila ura pol šestih, čas odhoda. Avtobus jih je čakal na parkirišču in utrujeni smo se odpeljali proti domu.

Naslednji kopalni dan na morju pripravljajo 15. avgusta v Strunjanu.

Savus

Foto: arhiv DI Hrastnik