nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Hrastniški invalidi na morju

Narava nas je razveselila z indijanskim poletjem, zato so se člani društva invalidov Hrastnik kar dvakrat odpravili v Portorož, v četrtek 10. in v torek, 15. septembra 2020. Objavljamo zapis članice društva Alenke Glinšek.

Obakrat smo se zbrali na tržnici ob 7. uri. Kljub sprva nekaj negodovanja smo se vsi držali napotkov NIJZ-ja in si pridno nataknili zaščitne maske pred vstopom v avtobus. V četrtek se nas je kopalnega dne udeležilo 30 članov, v torek, ko se je razvedelo, kako je bilo super, pa nas je čofotalo kar 44.

Prvi postanek, kot je že v navadi, je bil na počivališču Lom, obvezna kavica in že smo hiteli proti mestni plaži Portoroža. Tam si je Nataša priborila ugodno ceno ležalnikov in senčnikov, zato smo lahko vzdrževali medsebojno razdaljo, pa bili vseeno nekako skupaj na lepem travniku ob morju. Morje je bilo toplo, drugič sicer malo manj, a nas je grelo toplo sonce, zato so se opogumili tudi tisti bolj zmrznjeni in veselo zaplavali. Ležalniki so bili večino časa kar prazni, saj smo res maksimalno izkoristili prelepa sončna dneva in za ta čas toplo morje. Kar prehitro je bila ura pet popoldne, ko smo se prijetno utrujeni odpravili proti domu, seveda z obveznim postankom za pijačo in izmenjavo vtisov.

Hvala Nataši in Rajku, ki sta nam omogočila dva nepozabna dneva in pa prevozništvu Kajič za čist avtobus in super šoferja.

Alenka Glinšek

Foto: arhiv DI Hrastnik

Isti avtor