sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Hrastniški častniki smučali v Cerknem

V spomin na partizansko smučarsko tekmovanje, ki ga je na osvobojenem ozemlju v Cerknem 20. in 21. januarja 1945 organizirala 31. divizija 9. korpusa, vsako leto zadnjo soboto v januarju pripravijo smučarsko tekmovanje domoljubnih in veteranskih organizacij.

Po dvoletnem premoru zaradi epidemije so v soboto, 29. januarja 2022, v smučarskem centru Cerkno pripravili že tradicionalno 45. smučarsko tekmovanje Partizanske smučine – Cerkno 45.

V okviru te prireditve so pripravili smučarska prvenstva v veleslalomu za Zvezo ZB za vrednote NOB, Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Zvezo policijskih veteranskih društev Sever in Zvezo slovenskih častnikov. Tekmovanja se je udeležilo preko 200 udeležencev.

Na smučarskem prvenstvu v veleslalomu so tekmovali samo člani ZSČ. Prvenstva se je udeležilo 51 članov iz 15 združenj. Po zaključenem tekmovanju so se vsi tekmovalci in organizatorji zbrali pred hotelom Perla na vrhu smučišča na zaključni slovesnosti, kjer so najboljši posamezniki prejeli medalje, najboljše ekipe pa pokale.

OZSČ Hrastnik je sodelovala s 4-člansko ekipo, ki so jo sestavljali: Boris Hribernik, Dražen Koštrun, Dušan Škorjanc in Ludvik Žabkar. Tekmovali so v dveh različnih starostnih kategorijah. Najbolje se je odrezal Dušan Škorjanc, ki je v starostni kategoriji Moški 1957 in starejši osvojil drugo mesto, Ludvik Žabkar pa v isti kategoriji 6. mesto.

V starostni kategoriji Moški 1958–1965 sta med 21 udeleženci Matjaž Koštrun in Boris Hribernik dosegla 10. mesto.

Jani Zore

Foto: Jani Zore


 

Isti avtor