Steklene skodelice Puzzle, izdelek Steklarne Hrastnik, so prejele nagrado Red Dot. Bralci in bralke revije Viva so naziv »Moj ginekolog« namenili Hrastničanu Marku Mlinariču. Občina Zagorje je osmim diplomantom za njihove zaključne naloge namenila skupno več kot 3500 evrov denarnih nagrad. Na slovesnosti v Trbovljah se je županja Jasna Gabrič zahvalila tistim, ki so sodelovali pri sanaciji skalnega podora. Na Občini Trbovlje so se zgrozili nad obrezanim drevjem, za kar so se odločili stanovalci blokov in lastniki tamkajšnjih površin. Slovenski pilot, trboveljski rojak Matevž Lenarčič je zaključil svojo pot okrog sveta.
Skupina zasavskih upokojenk in upokojencev je starejšim bolnikom za en dan polepšala bivanje v bolnišnici, Fundacija Svečka pa je del sredstev, zbranih v akciji Manj svečk za manj grobov, predala Gorski reševalni zvezi Slovenije za nakup nosil.

Prvi slovenski predsednik Milan Kučan se je mudil v Hrastniku, kjer je z Božom Repetom predstavljal svojo biografijo. Dolan Miha Bantan si je na festivalu solo pevcev v Črni gori pripel zmago. Mladinski center Zagorje in Medgeneracijsko središče Zagorje sta organizirala že tretji medgeneracijski festival Srečen za živet. Pihalni orkester Svea Zagorje je obeležil 155-letnico delovanja.

V Hrastniku so na Večeru športa razglasili »naj športnika«, Petra Kauzerja in Tamaro Pavčnik, ter najboljšo ekipo, Kegljaški klub Enemon. Podelili so tudi Bloudkovo priznanje, ki ga je prejel Vladimir Mrak. Zagorjanka Katja Požun je za uspešno usklajevanje športa in šolanja prejela mednarodno nagrado Mattea Baumgartna.

Tudi Zasavskim policistom ni bilo dolgčas. Nekega aprilskega dne so namreč preiskovali mladeniča, ki naj bi povzročil eksplozijo, a pri njem niso našli eksplozivov, ampak dve sablji.

MD

Prejšnji članekBožič
Naslednji članekZagorjanke državne prvakinje, Glasbena šola pa »stara« 70 let