ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Hrastniške plesalke zaključile šolsko leto

V dobro uro trajajoči predstavi je bilo veliko barv, natančno izdelanih plesnih prizorov in dobre glasbe. Pozitivna energija je z odra v velikem loku objemala vso dvorano. Zbrani so lahko videli marsikaj, od prvih začetkov najmlajših iz plesne pripravnice, preko modernega plesa in jazz improvizacije, temperamentnih španskih ritmov, do baleta in vrtenja na prstih.
Na odru se je zvrstilo deset slik z različnimi vsebinami: Zeleni kaleidoskop, Čudne sanje, Sestre, Večno hitenje, V dvoje je lepše, Nostalgija v modrem, Otroška igra, IBIS, Alegria – veselje po srečanju in Hrepenenje.

Plesale so Tia Bigec, Eva Blagotinšek, Tia Hrvačanin, Lana Aisha Kozolič, Tia Marinko, Klara Povše, Larisa P. Povh, Stela Šantej, Jona Štimec, Tisa Štimec, Angelina Vavtar Abram, Gaja Peklar, Neža Dacar, Angelika Gorjup, Nina Lipičnik, Naja Logar, Kaja A. Močilar, Kristina Mur, Nadja Planko, Mateja Teršek, Klara Vuga, Ina Bevc, Nina Dolanc, Ajda Kolenc, Klarisa Lesjak Kostič, Nika Majes, Martina Stradar, Gaja Urbas ter Špela Plevnik, Nika Podkoritnik, Sara Šopar, Živa Tavčar Kunstič in Ana Volf, ki so nastopile tudi kot solistke.

Koreografija je de bila delo njihove Učiteljice in mentorice Žužane Bartha, nekaj pa so koreografirala tudi dekleta sama v sodelovanju z mentorico. Glasbo je izbrala mentorica. Prireditev je povezovala Nina Maurovič.

Milko Plahuta

Isti avtor