Občina Hrastnik je v petek, 12. marca, objavila javni razpis za zbiranje predlogov za podelitev občinskih priznanj v letu 2021. Rok za prijavo je 12. april 2021.

»S podelitvijo občinskih priznanj in nagrad želi Občinski svet Občine Hrastnik tudi v letu 2021 izročiti priznanja najuspešnejšim in najzaslužnejšim posameznikom in civilnim ter pravnim  osebam za izredna prizadevanja in uspehe na posameznih področjih človekove ustvarjalnosti,« so zapisali v javnem razpisu za občinska priznanja.

Predloge za podelitev priznanj lahko podajo posamezniki, skupine občanov, politične stranke, župan, krajevne skupnosti, družbe, zavodi, društva in druge pravne osebe.  Predlagatelj zase ne more vložiti predloga za podelitev priznanja ali nagrade.

Najvišje občinsko priznanje je naziv častni občan Občine Hrastnik, ki ga podeljujejo posameznikom za posebno pomembna dejanja, delo in zasluge, ki pomenijo izjemen prispevek k razvoju, ugledu in uveljavljanju Občine Hrastnik v državi ali na mednarodnem področju.

Druga priznanja v Občini Hrastnik, ki jih podeljujejo ob občinskem prazniku, 3. juliju, so še: zlato srebrno in bronasto priznanje občine. Župan podeljuje ob občinskem prazniku še zlato županovo pero najbolj uspešnim devetošolcem ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja.

Savus

Foto: Branko Klančar / dobitniki priznanj v letu 2020

Prejšnji članekGeološke raziskave na Lakonci
Naslednji članekDanes dogaja