torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Hrastničani v Raški

Predstavnike občine Hrastnik, v delegaciji so bili župan Miran Jerič, podžupan Vinko Žagar, predsednik odbora za gospodarstvo Soniboj Knežak in direktor Mladinskega centra Hrastnik Jani Medvešek, je sprejel župan Raške Ignjat Rakitić. V pogovorih so se dotaknili možnega sodelovanja med občinama. Stične točke bodo iskali predvsem na področju gospodarstva, kulture, športa in nevladnih organizacij.
Hrastničani so si ogledali samostan Gradac in turistične možnosti Kopaonika. Udeležili so se tudi prireditev ob občinskem prazniku občine Raška, ki ga praznujejo 17. septembra v spomin na prvo omembo Raške. Letos so praznovali 170 letnico prve omembe. Raška se v zadnjem obdobju hitro razvija. Veliko gradijo, v teku je več projektov, ki jih podpira tudi srbska vlada. Lotili so se gradnje čistilne naprave in kanalizacijskega omrežja, dobrodošle pri tem so jim lahko tudi hrastniške izkušnje.

Poleti je bilo v Hrastniku 30 gostov iz Raške v okviru evropskega projekta Most k Evropi (Evropa za državljane). Stike med občinama, ki sta bili pobrateni (pobratenja nista nikoli preklicali), so torej obnovili mladi. Zdaj pa je padel dogovor, da bodo tekst o pobratenju posodobili in listino ponovno podpisali ob primerni priložnosti. Vsekakor z evropskimi povezavami tudi za tovrstne stike obstaja veliko možnosti.

MP

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor