četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Hrastničani osvojili Lisco

V sredo, 2. maja, je v organizaciji kluba BERG LAUF potekal tradicionalni 27. tek na Lisco. Udeležilo se ga je 60 tekačev iz različnih koncev Slovenije, mednarodno noto pa sta dodala Američan John Boyd, najstarejši udeleženec in Mateja Ožanič, zmagovalka pri ženskah absolutno, ki prihaja iz Delnic na Hrvaškem.

Osem kilometrov razgibane proge, ki se začnev Orehovem in se večino časa vzpenja, je v lepem in sončnem vremenu zmoglo vseh 60 prijavljenih tekačev. Da so Hrastničani pravi športniki, so dokazali hrastniškitekači, saj so kar štirje stopili na zmagovalni oder.

V svoji kategoriji je zmagal Miran Cvet, ki je prvi pritekel v cilj in bil tudi absolutni zmagovalec. Nejc Dolanc je v svoji kategoriji zasedel 2. mesto in bilabsolutno tretji, Miran Teršek pa je bildrugiv kategoriji H. Tudi v ženski konkurenci je Hrastnik imel zmagovalko, Tjašo Sotlar v kategoriji A.

Kdor hodi v hribe in pozna pot na Lisco, dobro ve, kako strma je, zato si vsi tekači, tudi tisti, ki niso stali na zmagovalnem odru, zaslužijo vse čestitke.

TG

Isti avtor