OZSČ Štore je 17. oktobra že petnajsto leto zapored organiziralo osrednji dogodek njihovega združenja, Predstavitev Slovenske vojske in Policije. Dogodka se je udeležila tudi skupina članov OZSČ Hrastnik.

Na prireditvi je Policija predstavila svoje orožje in opremo policista in policijskega »specialca«, konje in opremo konjeniške enote, službene pse, opremo za vzdrževanje javnega reda in miru ter službena motorna vozila, ki jih uporabljajo pri svojem delu – osebno vozilo, terensko vozilo, motor in marico. Dogajanje je popestrila tudi maskota, »medo« policist.

Slovenska vojska se je predstavila z orožjem in opremo vojaka v pehotnem oddelku, izvidniškim vozilom radiološko kemične in biološke obrambe (RKBO), terenskim avtomonilom Toyota in šolskim helikopterjem Bell 206-B z nadimkom Kralj Matjaž. Okoli poldneva je prizorišče preletavalo tudi vojaško letalo Pilatus in prikazalo njegove izredne zmogljivosti v zraku. Po zaključku lupingov in drugih elementov je v počasnem letu preletelo prizorišče ter z lučmi in premikanjem kril pozdravilo deležence. Vojaško delovno točko je popestril tudi postavljen mini vojaški poligon, kjer so se otroci in mladostniki, opremljeni z vadbeno vojaško puško, lahko pomerili v premagovanju postavljenih ovir.

Gasilsko društvo Štore je predstavilo eno od svojih vozil za gašenje požara. V praktičnem delu gasilske postavitve so lahko udeleženci uporabili gasilsko brizgalno, kar je najbolj zanimalo otroke.

Svojo delovno točko je imel tudi  Center za krepitev zdravja, ki deluje v okviru ZD Celje.

Besedilo in foto: Jani Zore