četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Hrastničani na Nanosu

Društvo invalidov Hrastnik je na zadnji septembrski dan, 30. septembra, organiziral pohod na Nanos (1264 n. m.). Pohoda se je udeležilo 21 pohodnic in pohodnikov. Objavljamo zapis Loja Ašiča.

Ob 7. uri zjutraj smo se zbrali na hrastniški tržnici in se odpeljali z avtobusom. Naša vodička je bila Zvonka Zupančič. Ustavili smo se pri EKO Koči Nanos, nato pa smo nadaljevali pot peš proti Nanosu. Prvi počitek smo imeli pri cerkvi sv. Hieronime, kjer smo se okrepčali in od tam nadaljevali.

Razgledi so bili že na tem delu poti čudoviti. Nadaljevali smo pot do vrha Nanosa do prve Vojkove koče (1240 n. m.). Tudi tu smo se malo spočili, spili kavico, se malo okrepčali in se nato odpravili do samega vrha Nanosa oziroma do stolpa.

Razgledi so bili prečudoviti – z vrha Nanosa smo opazovali Vipavsko dolino, Tržaški zaliv, Julijske Alpe, Triglav, Snežnik, Čaven, italijanske Dolomite, Hrvaško, Učko, … Ko smo se naužili razgledov, smo se vrnili v dolino. Prehodili smo 13,6 kilometrov. Imeli smo se super in skupaj preživeli dan, poln smeha, dobre volje ter lepih razgledov. Pohod smo zaključili z upanjem, da bomo mogoče šli še na kakšno lepo pot.

Lojo Ašič

Foto: P. Lamovšek

Previous article
Next article

Isti avtor