V Sarajevu je od 9. do 11. decembra potekalo 17. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane v karateju. Udeležilo se ga je tudi 74 tekmovalcev iz Slovenije, od skupno 863 tekmovalcev iz 11 držav.
Hrastniška borca sta nastopila vsak v svoji kategoriji in bila kljub velikim pričakovanjem razočarana, saj je Ardit Rušiti izgubil borbo po sodniški odločitvi, Denis Gorenc pa ni uspel premagati uroka hrvaških tekmovalcev in kljub še ne popolnoma sanirani poškodbi, ki jo je dobil na turnirju v Trbovljah, zasedel 7. mesto, kar je bilo po njegovi lanskoletni srebrni medalji v posamični kategoriji manj od pričakovanega.

Da sta fanta kljub vsemu odlično pripravljena, pa sta dokazala zadnji dan prvenstva, saj sta skupaj  s še tremi slovenskimi tekmovalci nastopila v ekipnih bojih. Celotna ekipa mlajših članov je prikazala odlične borbe, premagala Bosno in Hercegovino, Bolgarijo in Hrvaško, ki je, čeprav nerada, morala tokrat priznati premoč Slovencev. V finalu so jih presenetili Črnogorci, saj jim je kljub borbenosti do zmage  zmanjkalo samo malo športne sreče. V ekipi so poleg članov hrastniškega kluba nastopili tudi Tit Primožič, Stefan Joksimovič, Tadej Dajčman, rezervi pa sta bila Blaž Hribovšek in Luka Perc. Vsi so člani Reprezentance Slovenije, ki jo vodi trener Vlado Bošnjak.

Uspeh so s srebrno medaljo dopolnila tudi dekleta v kategoriji mlajših članic.

ZT

Prejšnji članekO pravilnosti investicije nič novega
Naslednji članekNajbolj se splača roditi Zagorjankam