Konec maja in začetek junija sta bila v Hrastniku posvečena krvodajalcem. Najbolj pridnim so se zahvalili s priznanji in plaketami, pripravili pa so tudi dve krvodajalski akciji – ena je potekala ravno danes, ob svetovnem dnevu krvodajalstva.

V petek, 31. maja, je območno združenje Rdečega križa podelilo priznanja in plakete 204 krvodajalcem z območja Hrastnika in Dola pri Hrastniku. Med njimi je pet takšnih, ki so kri darovali že več kot stokrat: največ, 133, darovanj ima za seboj Miroslav Funkelj. Sledijo mu Alojz Lesar s 109 darovanji, Blaž Presečki s 102, Franc Strah s 101 in Alojz Trošt s 100 darovanji. Sicer je bilo največ med njimi, 87, takšnih, ki imajo za seboj 10 darovanj.

V Hrastniku so v prvih junijskih dneh pripravili tudi dve krvodajalski akciji. Prvo so na PŠ Dol organizirali zasavski motoristični klubi, glavni koordinator akcije pa je bil Bojan Garantini iz zagorskega MK Klukhena. Druga je potekala danes, v prostorih OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, v organizaciji OZ RK Hrastnik. Po njihovih podatkih se je obeh akcij skupno udeležilo približno 130 darovalk in darovalcev. »Lep odziv, glede na to, kako majhni smo,« je povedala sekretarka OZ RK Hrastnik Marinka Volaj.

MD

Foto: arhiv Savus