V ŠRC Otočec je minuli vikend potekalo 25. državno prvenstvo za mlajše člane. Do naslova prvakov sta prišla mlada Hrastničana Darko Jorgić, ki nastopa za NTK Krka in Tamara Pavčnik (NTK Hrastnik). Oba sta letos »izvisela« na članskem DP.
Jorgića je kot prvega nosilca na članskem DP v polfinalu premagal Deni Kožul (NTK Logatec). Tokrat je Jorgić vrnil žogico in Kožula premagal v finalu s 4:2 (-10, 10, -12, 4, 8, 8). Zmagovalec je bil na poti do naslova prepričljiv, oddal ni niti niza.

Tamara Pavčnik, sicer državna reprezentantka in dijakinja 3. letnika splošne gimnazije GESŠ Trbovlje, je morala državno prvenstvo izpustiti zaradi poškodbe kolena. Zaradi šibkih stranskih vezi ima že časa obilico težav in je morala nastop v Radljah ob Dravi odpovedati. Tokrat je upravičila vlogo favoritinje, čeprav ni točno vedela, kako bo lahko igrala po poškodbi. V polfinalu je najprej s 4:2 premagala Aleksandro Vovk (NTS Mengeš), nato pa v finalu s 4:2 (4, -7, 5, -6, 9, 5) še mlado Katarino Stražar (NTS Mengeš).

Naslov državnih prvakov v konkurenci dvojic je romal v roke Jorgića in Tilna Novaka, pri članicah pa sta slavili finalistk posamičnega tekmovanja Pavčnikova in Stražarjeva.

 ZT

Prejšnji članekS pesmijo v pomlad
Naslednji članekZahtevajo energetiko