četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Homeopatija za zobobol

V primeru zobobola je potreben obisk pri zobozdravniku. V kolikor ne morete takoj do zobozdravnika, si lahko težave lajšate tudi s homeopatijo.

Hepar sulphur in Silicea se uporabita v kolikor gre za bolečino, ki je posledica vnetja zobne korenine. Hepar sulphur je bolj primeren, če bolečino spremlja vročina, poleg tega tudi zmanjša vnetje in bolečino, Silicea pa v primeru otekline obraza in če so vnete tudi dlesni.

Staphysagria se lahko uporabi v primeru večje občutljivosti zob pri hrani in pijači ter pri krvavečih dlesnih in prevelikem slinjenju.

V primeru puljenja zoba in zalivk (plombiranja) težave lahko olajša Arnica, ki lajša bolečine zaradi vzdraženja živcev v dlesnih v okolici zoba. Za boljše izide je smiselno hkrati jemati tudi Hypericum.

Za slab zadah in preveliko slinjenje, ki se pojavi z zobobolom, se lahko uporabi Mercurium solubilis. Isto zdravilo lajša tudi težave pri krvavečih dlesnih, majavih zobeh in občutljivosti zob.

Chamomilla lajša občutljivost na toploto, ki še poslabša zobobol ali v primeru, ko bolnik postane vznemirjen in nervozen zaradi nevzdržnega zobobola.

Magnesium Phos se lahko uporabi, ko zobobol olajšajo topli napitki.

Za več nasvetov smo vam na voljo v naši lekarni.

Tjaša Flere Pušnik, mag. farm., spec.

Lekarna Pušnik Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor