Podlaga  zgodbi je stara holandska pravljica, kjer se osebe na komičen način  izmotavajo iz na videz nerešljivih situacij, a se vse dobro končajo, gledalcem pa povedo, da iskrenost zmaga nad materialnimi dobrinami. Igro je napisal A.E. Greidanus. Vsebina predstave je zanimiva za mlade in tiste, ki so mladostniška leta že prekoračili. Vsi so se spontano smejali zapletom, ob koncu predstave pa so igralcem namenili bučen aplavz.
Vloge v predstavi so zaigrali: policaja Jorisa Neža Lesar, hčer Sandro Nastja Abdič, hčer Simplimo Tia Dolinšek, čevljarja Dofilla Taja Kovačič, bogataša Mošnjadoro Zala Kantužar in cunjarja Hodl de bodl Jaka Kunič, ki je tokrat prekosil samega sebe. Predstave ne bi bilo brez Saše Kajtne, ki je skrbel za tehniko, Irene Abdič, Darka Kuniča in Mizarstva Cestnik, ki so poskrbeli za sceno, kostume so prispevali igralci sami. Darko Kunič in Marjeta Dolinar sta izbrala primerno glasbo, Mirza Ribič je pripravil in oblikoval gledališki list, Marjeta Dolinar pa poskrbela še za koreografijo in režijo.

Gledališčniki so zelo ustvarjalni, veseli so vseh obiskovalcev na predstavah, saj aplavz na koncu predstave pove kako in koliko cenijo rezultate njihovega dela. Škoda je, da se v njihove vrste vključi le nekaj fantov, zato večkrat igrajo moške vloge dekleta.

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje je v letošnji sezoni decembra že predstavilo premiero igrice Družina avtorice Kim Komljanec.  Pripravili so jo najmlajši gledališčniki v režiji Nande Guček.  Mladi obiskovalci, učenci prve triade, so jih na njihovih nastopih nagradili z burnim aplavzom. Predstavili so jo tudi na Perkmandelčevm odru na območnem srečanju otroških gledaliških skupin 21. marca v dvorani Doma Svobode.

Irena Vozelj

Prejšnji članekZastonj z avtobusom po Zagorju
Naslednji članekV drugem kolu že boljši