ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Hiša stare trte na Bogenšperku

V torek, 21. marca, so v vinski kleti gradu Bogenšperk slovesno odprli vinski regal, tokrat regije Podravje. Ponudbo izbranih vin namreč že dopolnjujejo regali vinskih kleti Goriška brda in Metlika, vinarjev vasi Slap iz Vipavske doline in domačega Vinogradniškega društva Štuc.

Odprtja petega vinskega regala v grajski kleti so se med drugim udeležili župan občine Šmartno pri Litiji Blaž Izlakar, poslanec državnega zbora Republike Slovenije Franc Props, direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc, in aktualna mariborska vinska kraljica Neža Jarc. Zbrane sta pozdravila tudi direktor Javnega zavoda Bogenšperk Peter Avbelj, ki je pred leti v sodelovanju z Občino Šmartno začrtal jasno vizijo grajske kleti, in vodja Krčme na gradu Bogenšperk Mitja Zadravec, ki jo v sodelovanju z Zavodom uspešno uresničuje skozi svojo kakovostno kulinarično ponudbo.

Zbrane je pred degustacijo nagovoril tudi izjemen poznavale vin, mariborski mestni viničar Stane Kocutar, ki je tudi skrbnik najstarejše žlahtne vinske trte na svetu in pobudnik za nastanek njej posvečenega muzeja. Dogodek se je ob okušanju žlahtne kapljice in prigrizkov zaključil v prijetnem neformalnem druženju.

Na fotografiji (z leve proti desni): viničar Stane Kocutar, Mariborska vinska kraljica Neža Jarc, šmarski župan Blaž Izlakar, direktor Javnega zavoda Bogenšperk, Peter Avbelj, in Zavoda za turizem Maribor Jure Struc.

TPK

Foto: TPK


 

Isti avtor