torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Hillstrike katapultiran

Na tiskovni konferenci so mladi Trboveljčani Janez Forte, Matic Hribar, Jaša Kofol in Rok Prašnikar z velikim zanosom predstavili svoj proizvod. »Že od najstniških let smo se ukvarjali s trismučniki. Pred petimi leti pa je nastal prvi resnejši model. Sedaj je narejena serija, danes smo se predstavili na Kickstarterju in začeli s kampanjo, v kateri želimo v 45 dneh zbrati 64 tisoč evrov za zagon proizvodnje snowtrika,« je na popoldanski tiskovni konferenci dejal Matic Hribar. Do večera, torej prvi dan na Kickstarterju je 22 vlagateljev že vložilo v projekt 673 evrov.
Projekt so fantje predstavili izjemno temeljito, sveže in zanimivo. Pri promociji so se naslonili tudi na dva izjemna voznika iz Avstrije Eliasa Vonierja in Matthiasa Garberja, ki sta navdušena nad sposobnostmi trismučnika. »V naslednjih dneh se odpravljamo na turnejo po znanih smučiščih v Avstriji, Švici in Franciji, kjer bomo podrobneje predstavili svoj izdelek. Radi bi ustvarili skupnost uporabnikov, ki bodo osvojili ta način življenja, uživali v našem proizvodu,« je dejal Janez Forte.

»V zasavskem okolju ni najlažje pričeti s proizvodnjo, zato rabimo nekaj zagonskega kapitala,« pravi Jaša Kofol. Pri razvoju so skušali slediti kolesu, ki drvi po hribu navzdol. Njihov snowtrike ima lastnosti odličnega downhill kolesa. Pri testiranju so se opirali prav na izkušnje downhill kolesarjev.

Hillstrike je prvi projekt Dewesoftovega Katapulta, so zapisali v predstavitvi. S svojim izdelkom merijo na zahtevne uporabnike, tudi zahtevne kupce. V njihovem trismučniku je kar 107 različnih delov. Večino komponent kupujejo v Sloveniji, kar precej delov so morali izdelati po meri. Zato rabijo denar za zagon proizvodnje, da izdelajo orodja in pričnejo z rednim sestavljanjem.

Fantje se prav gotovo ne bodo ustavili pri tem proizvodu, ki pa odpira nekaj zanimivih priložnosti tudi drugim v Zasavju. Želijo povezovati različne ideje, tako turistične, športne in proizvodne. Vsekakor pa je v Trbovljah nastal vrhunski proizvod za ekstremne voznike.

Marko Planinc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor