torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Hilarij spet na Triglav

Gorski tekač in kolesar Radovan Skubic Hilarij bo tudi letošnje poletje upravičil svoj ultramaratonski sloves. Z Bizeljskega bo šel peš na Triglav.

Kot je izračunal, bo za 280 kilometrov dolgo pot potreboval sedem dni. Na pot bo krenil v Bizeljskem 20. avgusta. Hodil bo v etapah. Prvi dan do Lisce, naslednji do Mrzlice, nato do Čemšeniške planine, do Janč, Škofje Loke, Bohinjskega jezera in od tam sedmi dan na Triglav.

S tem podvigom bo ultramaratonec iz Zagorja ob Savi, ki je maja dopolnil 65 let, obeležil spomin na 240-letnico prvega vzpona na Triglav. Na poti bo zbiral pozdravna pisma županov: zagorskega, sevniškega in trboveljske županje. V njegovem projektu pa sta udeleženi še občini Radeče in Krško.

Hilarij ima Triglav rad. Junija 2016 se je prav z najvišjega slovenskega vrha podal na 36-dnevno pot do Koraba, na kateri se je povzpel na najvišje vrhove nekdanjih republik bivše Jugoslavije. Ob tokratnem podvigu, ki mu je nadel ime Po zasavskih vrhovih do Triglava, pa je na svojem Facebook profilu objavil: »Še malo Triglav, pa bova spet skupaj.«

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor