ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Harmonikarji so zakon

Harmonikarski orkester Glasbene šole je od prve skladbe (Petrovičev Vlak) do zadnje (Avsenikov Pastirček) igral mehko, uglašeno in se odlično prilagajal glasbenim gostom, ki so obogatili njihov dobro izbran program. Dirigentka Ivica Obrul je orkester vodila suvereno in z žarom. Uživali so tako harmonikarji z dirigentko na čelu, njihovi gostje in poslušalci v dvorani.
Klarinetist Uroš Razpotnik je z orkestrom nežno odigral že Piazzollino skladbo Ciquilin de Bachin, ob koncu pa dvorano navdušil še z legendarnim Avsenikovim Pastirčkom. Koncert bi bil brez odličnega harmonikarja Jureta Torija prikrajša za virtuoznost, ki jo ponuja instrument, kot je harmonika. Tori se je skupaj z orkestrom predstavil s svojimi skladbami Reflection of the Memory, Full House, v skladbi Rumbling Man pa se je pridružil še odlični solist na flavti Matej Zupan.

V drugem delu sta presenetila vokalna solista: Klara Veteršek s svojim čistim glasom in Matevž Vidic z izjemno zanimivo moško barvo glasu. Orkester pa je dokazal, da so njihove zmožnosti mnogotere. Za orkester so odlične priredbe za koncertne skladbe prispevali: Gregor Troha, Igor Podpečan, Klemen Benko in Helena Vidic.

Za dobro voljo so, kot vedno, poskrbeli že legendarni Orleki. Ne morem zapisati, dobri, stari Orleki, ker je zasedba pomlajena. Vendar še vedno zvenijo polno in orlekovsko, kot se za skupino njihovega renomeja spodobi. Skupaj z orkestrom so zaigrali Torijevo skladbo Za en dotik, poskrbeli za knap’n’rollovski prehod iz prvega v drugi del koncerta in v dodatku še za Golico a la Orlek in harmonikarski orkester Glasbene šole Zagorje. Verjetno marsikdo od članov orkestra še ni igral Golice v tako visoki prestavi, kot so jo zaigrali na nocojšnjem koncertu.

Kakorkoli: Ivica Obrul je s svojimi harmonikarji, učenci in bivšimi učenci GŠ Zagorje odlično odprla sezono koncertov ob 70-letnici Glasbene šole Zagorje. Do slavnostne akademije konec maja bodo učenci in učitelji GŠ z gosti pripravili še pet jubilejnih koncertov.

Marko Planinc

Isti avtor