Najboljša športnica za leto 2016 v občini Hrastnik je karateistka Urša Haberl, najboljši športnik kajakaš Peter Kauzer in najboljša ekipa članska ekipa Rokometnega klub Dol TKI Hrastnik. Priznanje je v imenu ekipe prevzel kapetan Gregor Klepej. Haberlova je v letu 2016 postala skupna zmagovalka svetovnega pokala v športnih borbah v kategoriji kadetinj, Kauzer si je v Braziliji priveslal srebrno olimpijsko medaljo, dolski rokometaši pa so se prvič v zgodovini kluba uvrstili v prvo slovensko rokometno ligo. Priznanja sta podelila župan občine Hrastnik Miran Jerič, ki je povedal, da je ponosen za odlične hrastniške športnike in predsednik Športne zveze Hrastnik Matej Haberl.
Priznanja za športne dosežke v letu 2016 so prejeli Živa Brglez, Daša Grešak, Klemen  Kavzar in Janoš   Peterlin (vsi Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik), Miran Cvet (KGT Papež Kamnik), Sabina Fazlič, Barbara Haberl in Ervin Salkič (vsi Karate klub Trbovlje), Denis  Gorenc in Ardit Rušidi (Karate klub Hrastnik), Darko Jorgič (NTK Krka), Nejc  Kos (Plavalni klub Branik), Tamara Pavčnik (NTK Hrastnik), Denis Šketako (Športno društvo Posavje), članska ekipa Kegljaškega kluba Enemon, kadetska ekipa KK Hrastnik. Priznanja je podelil član predsedstva ŠZ Hrastnik Slavko Ručman.

Prizadevni športni delavci pa so prejeli Bloudkova priznanja. Haberlu se je pri podelitvi pridružil predsednik Olimpijske akademije Miro Cerar, olimpionik in športnik, ki ga na Hrastnik vežejo lepi spomini. Tudi na odru Športne dvorane Hrastnik se je z veseljem spomnil odličnih hrastniških gimnastičarjev, svojih nastopov na hrastniškem stadionu, pohvalil pa je tudi izjemne uspehe slovenskih športnikov. Zlato Bloudkovo značko sta prejela Robert Halzer in Anton Paulič, srebrno Anton Avbelj, Albin Lavrič, Danijel Lisec, Franc Kaluža, Urban Moljk in Aleš Venko, bronasto pa Ludvik Žabkar.

Na prireditvi podelitve niso bile edini svečani trenutki. Nedeljski dnevnik je namreč poskrbel še za eno podelitev. Tone Fornezzi Tof je namreč nosilcu srebrne kolajne z Olimpijskih iger v Riu Petru Kauzerju za izjemno športno vrnitev, vztrajnost in uspehe v imenu Nedeljskega dnevnika podelil naziv častni Slovenec leta 2016. Prireditev so z nastopi popestrile članice skupine Zverinice ŠKD Feniks z Dola pri Hrastniku. Po uradnem delu pa je polno dvorano zabavala Tanja Žagar s svojim ansamblom.

MP

Prejšnji članekSejemski zasavski dan pritegnil
Naslednji članekDrsali bodo na svojem