Denis Gorenc, ki ga vodi trener Bojan Pižmoht, je odlično začel sezono. Najprej je na turnirju »Kranj open 2017« v začetku septembra osvojil dve zlati medalji. V kategoriji »Open« je v finalu ugnal nasprotnika, ki je imel kar nekaj kilogramov in centimetrov več od njega. Tudi v svoji kategoriji je pometel s konkurenco in osvojil še drugo zlato medaljo.

V soboto, 30. septembra, pa je v dvorani Zamet na hrvaški Reki potekal turnir »Croatia open«, ki je eden izmed najbolj obiskanih in priznanih turnirjev v Evropi. Nastopilo je 230 klubov, skupno 1729 tekmovalcev. V konkurenci članov do 67 kilogramov je nastopilo 26 tekmovalcev iz 25 klubov iz 10 držav.

Denis Gorenc je začel odlično, prepričljivo premagal svoje nasprotnike in sekot edini Slovenec v konkurenci športnih borb pri članih uvrstil v finale. Po dvournem čakanju na finale je moral na koncu priznati premoč madžarskemu tekmovalcu. Glede na to, da je nastopil bolan, sta drugo mesto in srebrna medalja več kot odlična in dobra popotnica za tekme, ki prihajajo. Najprej ga prihodnji teden čaka tekma K1 serie A v avstrijskem Salzburgu, kasneje pa še nekaj domačih.

ZT