Na 16. Balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane, ki je potekalo od 11. do 13. decembra v Dubrovniku na Hrvaškem, so nastopili tudi zasavski karateisti. Prvenstva se je udeležilo 648 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Slovenijo je zastopalo 46 karateistk in karateistov v katah in športnih borbah.
Denis Gorenc iz Karate kluba Hrastnik je v kategoriji U21 z odličnimi borbami prispel do finala, kjer je moral priznati premoč nasprotniku šele po odločitvi sodnikov in tako osvojil srebrno medaljo ter postal balkanski podprvak v svoji kategoriji. Mesto v reprezentanci so si s svojimi uspehi  zagotovili trije člani  Karate kluba Hrastnik: Barbara in Urša Haberl ter Ardit Rušiti. Urša (kadetinje) in Barbara (mladinke) sta po odličnih borbah prispele do polfinala. Potem pa sta v repesažnem boju obe izgubili borbo (Urša po očitni sodniški napaki) in osvojili nehvaležno, vendar odlično peto mesto. Prav tako je peto mesto osvojil Ardit v kategoriji U21.

V Dubrovniku so se dobro predstavili tudi karateisti trboveljskega Karate kluba. Domen Zidar je v  kategoriji kadetov po zmagi v prvem krogu, v drugem klonil proti srbskemu karateistu. V mladinski kategoriji se je Luka Ferlin poslovil proti Bolgaru, Luka Perc pa je po zmagi proti tekmovalcu iz Kosova v drugem krogu proti Turku borbo končal neodločeno, a je kasnejša sodniška odločitev prinesla zmago nasprotniku. Stefan Joksimovič je v prvem krogu moral priznati premoč predstavniku Črne Gore. Blaž Hribovšek pa je v kategoriji mlajših članov izgubil proti tekmovalcu iz Kosova.

Za veselje v slovenskem taboru so poskrbele mlajše članice v borbah ekipno, ki so kar malce nepričakovano zmagale ter tako postale balkanske prvakinje. Poleg njihove zlate medalje so slovenski reprezentanti osvojili še tri srebne in dve bronasti medalji.

JS in MH

Prejšnji članekMladi košarkarji praznično
Naslednji članekPresenečenje za šefico