Policisti so na območju Zasavja v preteklem vikendu zraven ostalih zadev obravnavali med drugim še nekaj prometnih nezgod, kršitev javnega reda in miru ter dimniški požar.

PP Hrastnik

V petek popoldan so policisti občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo.

V nedeljo zvečer so policisti prejeli obvestilo o dimniškem požaru, na ostrešju se je vnela folija pri dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci, materialno škodo so ocenili na okrog 100 evrov.

PP Trbovlje

V petek pozno zvečer so se policisti ukvarjali z voznikom osebnega vozila, ki je prekoračil hitrost vožnje v naselju za več kot 30 km/h.

V soboto zjutraj so policisti prejeli obvestilo o zaparkiranem vozilu na Mestnem trgu v Trbovljah. Kršitelju so izdali obvestilo o prekršku.

Zjutraj so imeli policisti v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da je vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l), na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu. Vozilo so policisti zasegli na podlagi določil 23. člena ZPRCP. Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog.

V nedeljo, 14. aprila, so policisti zjutraj prejeli obvestilo o zaparkiranem pločniku na Opekarni. Kršiteljema so policisti izdali obvestili o prekršku.

Policisti so popoldan obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so naknadno sprejeli prijavo prometne nesreče II. kategorije (prometna nesreča, pri kateri je najmanj ena oseba lahko telesno poškodovana) v Zagorju. Ugotovili so, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v travnat nasip. Zaradi kršitve Zakona o varnosti cestnega prometa so kršitelju izdali plačilni nalog.

Policisti so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju. Ker kršiteljica kljub opozorilom ni prenehala s kršitvijo, so jo pridržali.

V nedeljo okoli 13.30 ure so policisti na cesti med Izlakami in Orehovico obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je voznik zaradi neprilagojene hitrosti lažje telesno poškodoval. Promet je bil krajši čas oviran. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Kaj pa Zasavka?

Glavna cesta II. reda št. 108 (zasavska cesta) je na odseku od križišča za Šklendrovec proti Trbovljam še vedno zaprta za ves promet.

Ker je zaradi zapore glavne ceste II. reda št. 108 obvoz za vsa vozila urejen skozi Zagorje ob Savi po regionalni cesti I. reda št. 221 (Zagorje-Bevško-Trbovlje), vse voznike in druge udeležence v cestnem prometu policisti pozivajo k strpni in preudarni vožnji. Na omenjeni regionalni cesti, kjer poteka obvoz, poteka tudi promet tovornih vozil in skupin vozil, zaradi česar lahko ob srečanju dveh tovrstnih vozil na izpostavljenih ožjih odsekih regionalne ceste prihaja do bistveno počasnejše vožnje od dovoljene.

Savus

Fotografija je simbolična.