Mladi Zagorjan Dejan Žujić se te dni ukvarja s promocijo svojega novega singla Goreč smehljaj. Strast do glasbe je prvič začutil v srednji šoli. Takrat je začel pisati besedila in se spoznavati s programi za snemanje.
Žujićevi glasbeni začetki niso povezani s spevnimi besedili in nežnim brenkanjem. Zaznamoval jih je rap. Nato pa se je, pravi, zaljubil v igranje kitare. »Od trenutka, ko mi je prijatelj pokazal par akordov, nisem mogel več nehati igrati,« priznava.

Žujićeva ljubezen do petja in kitare se kaže v njegovi novi pesmi, pri kateri so sodelovala številna znana imena slovenske glasbene scene. Svojo pesem, pripoveduje, je poleti predstavil producentu Dejanu Radičeviću. Ta je kasneje sodeloval tudi pri aranžiranju, k sodelovanju pa je povabil tudi druge znane slovenske glasbenike. Končno podobo so pesmi tako dali tudi Jernej Dirnbek, Neža Buh – Neisha, Jure Rozman, Tadej Košir in Anže Petrovič Langus.

»Tedaj sem skrivaj ukradel tvoj, ukradel tvoj goreč smehljaj. Rad bi ga še kdaj,« v svoji novi pesmi (videospot si lahko ogledate pod fotogalerijo) poje Žujić. Ima v mislih kakšen prav poseben smehljaj? »Besedilo je nastajalo v sodelovanju z Jernejem Dirnbekom in verjamem, da so obema všeč nasmejana dekleta. Vsekakor pa je za nastanek takšnega besedila krivo dekle,« je skrivnosten.

Žujić se ne ukvarja le z glasbo. Zaključuje tudi magisterij na Fakulteti za šport v Ljubljani, kot trener smučarskih skokov pa pomaga v SD Dolomiti v Ljubljani. Svojim poslušalcem namerava v nekaj mesecih dati novo skladbo, čim prej pa si želi izdati tudi album.

Martina Drobne

Prejšnji članekNeprofitna stanovanja v Hrastniku
Naslednji članekUrejali bodo Trbovlje