V ponedeljek, 6. februarja, je avla Kulturnega centra Delavski dom Zagorje gostila prijateljice in prijatelje fotografije. Obiskovalci so z navdušenjem spremljali program Godalnega orkestra Glasbene šole Zagorje pod vodstvom profesorja Klemna Benka, za nameček pa sta zaigrali tudi dve komorni skupini.
Nekaj besed je zbranim namenila Tanja Bašelj, ki je prebrala sporočilo predsednice Foto društva Goga Tine M. Šobot. V nagovoru je povedala, da članice in člane združuje ljubezen do fotografije. Pred osmimi leti, ko se je društvo ustanovilo, je bilo sicer znano, da fotografov v Zasavju ni malo, vendar pa niso vedeli en za drugega. Z ustanovitvijo društva so dokazali kulturni srenji, krovni fotografski organizaciji in širši javnosti, da je fotografska umetnost vse prej, kot nekaj obstranskega, kar nekateri še vedno pojmujejo. To dokazujejo priznanja in nagrade posameznih članov na fotografskih tekmovanjih, uspešno izpeljani fotografski natečaji na najvišji ravni in ne nazadnje tudi prejeto občinsko priznanje dr. Slavka Gruma. V vsem času delovanja so članice in člani pripravili več kot 30 razstav, največ v Zagorju, izostala pa niso niti gostovanja v drugih krajih po Sloveniji in v tujini.

V društvu delujejo medgeneracijsko, saj je najmlajši član še najstnik, najstarejša članica pa šteje več kot 70 let. V ekipi enako mislečih pa ne ustvarjajo samo Zagorjani. Članice in člani prihajajo tudi iz sosednjih Trbovelj, Trojan, Kamnika in Ivančne Gorice.

Na letošnji razstavi razstavljajo: Bernarda Korbar, Bojan Šibila, Bronislav Urbanija, Edi Hribšek, Franci Oven, Irena Cestnik, Joža Flisek, Janez Herman, Matej Pušnik, Mitja Derenda, Samo Šiles, Smiljan Keršnik, Tadeja Kocjančič, Tina M. Šobot, Uroš Ritonja, Uroš Drobež, Vesna Korbar, Vukašin Šobot in Zdenko Gomboc.

Razstava bo na ogled tri tedne in s svojo raznovrstno motiviko je lahko odlična popestritev popoldanskega sprehoda po Zagorju.

Vukašin Šobot

Prejšnji članekDebenjakove slike in grafike
Naslednji članekOsvetlitev mansarde