Letošnji pomladni koncert Pihalnega orkestra Svea Zagorje bo odet v poletne melodije. Te jim bo pomagal splesti izjemen pevec in pianist Slavko Ivančić.

Pihalni orkester Svea Zagorje neprekinjeno deluje od leta 1861. Zadnjih 30 let velja za enega najbolj prepoznavnih v Sloveniji, poznan pa je tudi širše po Evropi, saj se poslušalcem na različnih koncertih in prireditvah predstavlja z všečno in kakovostno izvedbo različnih glasbenih zvrsti.

Orkester je gostoval v številnih državah širom Evrope, med drugim ga je v Vatikanu sprejel tudi papež Janez Pavel II. Predstavljal je Slovenijo v Rusiji na 850-letnici Moskve, koncertiral 125 metrov pod zemljo v rudniku soli v poljskem mestu Wieliczka, na prvem evropskem podzemnem festivalu rudarskih pihalnih orkestrov. Sodeloval je na številnih mednarodnih tekmovanjih in osvojil številne nagrade in priznanja. Na 13. mednarodnem tekmovanju velikih pihalnih orkestrov v češki Ostravi je v najvišji težavnostni kategoriji osvojil zlato priznanje, sedanji dirigent, Peter Kuder, pa je prejel nagrado za najboljšega dirigenta tekmovanja. Orkester poleg dirigenta vodi predsednica Marjana Mlinarič-Pikelj.

Slavko Ivančić, ki se bo z orkestrom predstavil na pomladnem koncertu v Zagorju, obeležuje letos 44 let glasbenega udejstvovanja in velja skoraj za sinonim festivala Melodije mora in sonca, na katerem je večkrat zmagal. Bil je član zasedbe Faraoni, samostojno pa izvaja melodije, kot so Solinar, Ko mene več ne bo, Črta in mnoge druge.

»Ne dvomimo, da vam bomo skupaj s Slavkom pričarali prijeten uvod v letošnje poletje,« so pred koncertom, za katerega že intenzivno vadijo, povedali godbeniki.

Vstopnice so na voljo na upravi KC Delavski dom Zagorje.

ZT