Četrto poletje zapored Mednarodni glasbeni festival “Ursus” vabi v čudovito atmosfero na Medvedovi domačiji ob vznožju Kuma. Umetniški vodja festivala Marko Zupan je ob napovedi prvega večera v okviru festivala dejal: »Klasični zvoki bodo odzvanjali po okoliških hribih, gozdovih, tratah ter pašnikih srečnih ovac, ki bodo po mnogih stoletjih trpljenja končno enkrat lahko v vlogi poslušalcev. Mogoče bomo v trenutkih inspiracije lahko slišali tudi njihovo odobravanje med koncertom, če iz ovščine meeee” oz. beee prevajamo kot bravo oziroma še.«
Prvi glasbeni večer je bil v petek, 11. avgusta. Na akustičnem skednju idilične Medvedove domačije so poslušalci uživali v glasbenih mojstrovinah Wolfganga Amadeusa Mozarta ter Johannesa Brahmsa. Izvajali so jih violinistka Evgenia Epshtein, violist Wladimir Kossjanenko, violončelist Mihovil Karuza, pianistka Vesna Podrug ter flavtist Marko Zupan. Vsi našteti poleg bogatega koncertnega udejstvovanja tudi poučujejo na Akademiji za glasbo v Splitu.

Festival Ursus bo na sporedu še v petek, 18. avgusta, ko bo na sporedu svet baročnih zvokov v izvedbi Borisa Bizjaka na baročni flavti in Musumija Yamamota na čembalu, ter v petek, 8. septembra, ko bo publiko z južnoameriškim temperamentom zagrel mehiški virtuoz na kitari Cecilio Perera.

ZT

Prejšnji članekObčasne popolne zapore na cesti Trbovlje – Hrastnik
Naslednji članekPomanjkanje magnezija