ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Gašper Ovnik na svetovnem prvenstvu

Kot poroča Košarkarska zveza Slovenije (KZS), se je slovenska 3×3 reprezentanca z izkupičkom treh zmag in enega poraza uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. Slovenci so 9. junija odpravili Estonce in Indonezijce, v petek pa so bili boljši od Japonske, izgubili pa proti reprezentanci Poljske. Četrtfinale med Slovenijo in Ukrajino bo na sporedu v torek. V četrtfinale se je poleg Slovenije uvrstila še Poljska.

Slovenci so drugi tekmovalni dan odprli z izjemno pomembnim srečanjem proti Estoniji. Košarkarji z dežele ob Baltiku so vodili zgolj pri rezultatu 1:0 in 7:6, sicer pa so bili ves čas spredaj naši košarkarji. Tekmo je s petimi zaporednimi točkami odprl Gašper Ovnik. Po polovici igralnega časa je bil izid poravnan na 7, nato pa so slovenski košarkarji pokazali svojo kakovost. Končni rezultat 21:15 je s košem za dve točki ob izteku igralnega časa postavil ravno Ovnik, ki je bil z devetimi točkami najboljši strelec tekme.

Barve Slovenije na Filipinih poleg Gašperja Ovnika zastopajo še Adin Kavgić, Simon Finžgar in Anže Srebovt, ki sicer sestavljajo ekipo Piran 3×3. V tej sezoni so kot člani omenjene ekipe osvojili že tri mednarodne turnirje FIBA Challenger.

Gašper Ovnik, slovenski reprezentant, je pred četrtfinalno tekmo povedal: »Po tekmi med Poljsko in Estonijo, ki so jo slednji dobili z relativno nizkim rezultatom, je bilo spet popolnoma vse v naših rokah. Vedeli smo, kaj je potrebno storiti, da nam uspe ujeti prvo mesto v skupini. Trdi Estonci so bili neugoden nasprotnik, a smo v drugem delu tekme le prevesili tehtnico v našo korist, poleg tega pa dosegli še 21 točk. V drugo tekmo smo odšli maksimalno zavzeto in jo dobili predčasno, kar je bil tudi cilj. Sedaj se pravi boj šele začenja.«

ZT

Isti avtor