četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Gasilsko vozilo prispelo

Novo gasilsko vozilo z nameščeno avtomatsko lestvijo sta Občina Trbovlje in Občina Hrastnik danes slovesno prevzeli na dvorišču Gasilskega zavoda Trbovlje.
Novo gasilsko vozilo je namenjeno za gašenje in reševanje z višin v Trbovljah in Hrastniku. Stalo je 650.000 evrov, od tega je Občina Trbovlje plačala 260.000 evrov, Občina Hrastnik 176.000 evrov, 214.000 evrov pa je prispeval Odbor za razpolaganje s sredstvi požarnega sklada na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Novo pridobitev so v uporabo gasilcem slovesno predali Jasna Gabrič, županja Trbovelj, Miran Jerič, župan Hrastnika, Matjaž Lapi, direktor Gasilskega zavoda Trbovlje, in Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje. Gasilsko vozilo je blagoslovil tudi župnik Tomaž Šojč.

Gabričeva in Jerič sta izrazila zadovoljstvo nad pridobitvijo in upanje, da jo bo potrebno čim manjkrat uporabiti.

Slovesnosti se je udeležilo okrog 150 gasilcev. Poveljnik gasilske zveze Trbovlje Srečko Kerin je predal raport regijskemu predsedniku Timoteju Funklu za postrojitev gasilskega voda za prevzem avtolestve. Predstavnik francoske družbe, kjer so gasilno vozilo izdelali, je predal certifikate posameznikom, ki so opravili tečaj za upravljanje z vozilom. Ključe vozila je županji predal mladi gasilec, ta jih je predala direktorju GZ Trbovlje, ta pa skrbniku Franciju Kosemu.

TF in ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor