»Na ta način nagradimo mlade  za celoletno delovanje in za vse dosežene uspehe,« je dejal Timotej Funkel, predsednik Gasilske zveze Hrastnik. Na tabor so se odpravili v Gore z Dola peš, kot se za tabornike oziroma gasilce, ki si nabirajo kondicijo, spodobi. Zaradi dežja ob prihodu niso začeli z aktivnostmi na prostem, ampak so si ogledali film z različnimi nesrečami, ki se zgodijo gasilcem zaradi njihove malomarnosti.
Prvo noč so prespali v domu, zjutraj pa pričeli z izvajanjem gasilskih veščin. Te so izvajali vsak dan; program je obsegal gašenje požarov v naravnem okolju s požarnimi metlami in nahrbtnimi brentami, pravilno zvijanje cevi, tridelni napad z motorno brizgalno, gašenje z gasilniki, predstavitev vozila za gašenje gozdnih požarov GVGP-1 … Popoldan so na veselje mladih gasilcev končno postavili šotore in uredili tabor.

V sredo zjutraj se je predstavila Slovenska vojska in Združenje slovenskih častnikov. Popoldan so se odpravili na Kopitnik, kjer  je lovec Andrej Kovač predstavil delovanje lovcev in gozdarsko delo, po preverjanju znanja pa so mladi opravili še specialnost naravoslovec – gozdar. V četrtek so se odpravili v Aqua romo v Rimske Toplice, kjer so  plavali in  osvojili specialnost plavalec. Popoldan je sledila predstavitev Ribiške družine Hrastnik, Rdečega križa OO Hrastnik in fotografa Branka Klančarja.

V petek, zadnji dan, so s pomočjo društva Špaltna in Plezalnega kluba Rimske Toplice preizkusili svoje spretnosti na plezalni steni. Člana DPD Trbovlje pa sta jih podučila o varnem potapljanju, v čemer so se v napihnjenem bazenčku ob koči tudi malo preizkusili
Letos je taborilo 31 mladih gasilcev, vodja tabora pa je bil poveljnik PGD Dol pri Hrastniku Alojz Cepuš. Pri organizaciji tabora je pomagalo šest mentorjev.

Fanči Moljk