Visok sneg

V noči na ponedeljek, v ponedeljek preko dne in v noči na torek je snežilo v večjem delu Zasavja. Moker in težak sneg je podiral drevesa preko cestišč, nekaj jih je padlo na elektrodistribucijske vode, nagnjena drevesa pa so ogrožala tudi objekte. Zaradi podrtega drevja je bil začasno onemogočen promet na nekaterih odsekih cest. Zaradi spolzkih in zasneženih cest je bilo zabeleženih več prometnih nesreč zaradi zdrsov osebnih in tovornih vozil ter avtobusov. Gasilci so odstranjevali podrto drevje, nudili pomoč invalidnim osebam ter nudili tehnično in drugo pomoč ob prometnih nesrečah.

Brez elektrike

V ponedeljek, 16. januarja, ob 4.25 so zaradi okvare na transformatorskih postajah ostali brez električne energije odjemalci na območju naselij Jesenovo, Čemšenik, Prvine, Zaplanina, Ržiše, Znojile, Kotredež in Vrhe v občini Zagorje ob Savi. Napako so odpravili dežurni Elektro Ljubljana.

Okvarjeno dvigalo

Ob 7.01 so na Cesti zmage v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje – mesto iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta s tehničnim posegom rešili ujeto osebo.

Še eno okvarjeno dvigalo

Ob 8.49 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje s tehničnim posegom rešili ujeto osebo iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta.

Pomagali oboleli osebi

Ob 16.33 so v Naselju Aleša Kaple v Hrastniku gasilci PGD Hrastnik s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili dostop reševalcem NMP Hrastnik do obolele osebe.

Savus

Fotografija je simbolična