ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Gasilci iz Turja tretji na Golteh

»Doslej smo se udeležili vseh treh tekmovanj in dosegli odlična mesta,« je dejal predsednik PGD Turje Roman Grešak. »Med 25 ekipami smo dosegli odlično tretje mesto. Na tekmovanje smo se odpravili s kombijem in osebnim vozilom, saj je šlo z nami še nekaj navijačev. Sodelovali smo v vseh kategorijah, razen kategoriji starejših gasilcev.«

Gasilke in gasilci iz Turja so tekmovali odlično. Tako je Brina Benko zmagala med pionirkami, Monika Grešak pa je bila druga med pripravnicami. Odlično sta se odrezala tudi Luka Brilej, ki je osvojil tretje mesto med pionirji in Zala Benko, ki je prav tako osvojila tretje mesto med mladinkami.

Med podeljevalci pokalov je bil tudi predsednik Gasilske zveze Hrastnik Timotej Funkel, ki je tudi član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije. »Ker je bil dogodek tudi družabnega značaja, ne samo tekmovalnega, se je odločilo za smučanje na Golteh tudi enajst dolskih gasilcev,« je povedal Funkel.

Dodajmo še odlično prvo mesto Ota Špilerja iz Trbovelj med člani (dosegel je najboljši čas tekmovanja), tekmovalo pa je še nekaj gasilcev z Trbovelj, ki pa niso posegli po prvih mestih.

Fanči Moljk

Isti avtor