Na sprejemu za Darka Jorgića se je v torek, 23. avgusta, v Hrastniku zbralo ogromno športnih navdušencev. Zaradi zanimivih gostov je bilo tudi veliko priložnosti za različne pogovore. Objavljamo jih ta konec tedna. Med našimi sogovorniki je bil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, ki se je prav tako udeležil sprejema.

Kako gledate na uspeh Darka Jorgića in slovenskega namiznega tenisa na evropskem prvenstvu v Münchnu?

Tako kot vedno, se je tudi tu pokazalo, kako pomembni so vsi podporni dejavniki. Tandem Darko Jorgić – Andreja Ojsteršek Urh je odličen. Pokazalo pa se je tudi, da če so športniki povezani z njihovimi okolji, imajo podporo domačih, panožne zveze in so pravilno umeščeni v športnem prostoru, so temelji za dober rezultat zagotovljeni. Darkov uspeh je pravzaprav najboljši do sedaj v slovenskem namiznem tenisu. Govorim o slovenskem športu, v preteklosti smo že imeli nekaj podobnih rezultatov v Jugoslaviji. Še bolj razveseljivo pa je, da je to tudi trud domačega strokovnega znanja, predvsem pa šole, ki jo Namiznoteniška zveza zelo uspešno izvaja že vrsto let na Otočcu, kjer se na kalijo mladi igralci, med njimi je bil tudi Darko.

Kakšno kariero napovedujete Darku vi, kot športni strokovnjak?

Zelo ga cenim, ne le kot športnika, tudi kot človeka. Zadaja si najvišje cilje. Zanj velja le prvo mesto na svetu, to je njegov strateški cilj. Danes, ko smo 23. avgusta 2022, trdim, da bo to v prihodnosti, ne bom rekel bližnji, ampak v prihodnosti, tudi dosegel in bo postal namiznoteniški igralec številka ena na svetu. Če mu bodo na podoben način, z napornim delom in velikimi prizadevanji, sledili mladi, potem se za prihodnost namiznega tenisa v Sloveniji ni treba bati.

Savus

Foto: arhiv Savus