Meddruštveni odbor Planinskih društev (MDO) Zasavja je razpisal nagradni fotografski natečaj za najboljše fotografije zasavskih planinskih poti. Rok za oddajo fotografij je prvi oktober 2021 do polnoči. Vsak lahko sodeluje z največ 15 fotografijami, v vsaki kategoriji z največ 5. Prijavnico najdete na tej povezavi.

Sodeluje lahko v štirih kategorijah: Svet okolja na zasavski planinski poti, Človek, pohodnik, popotnik … na zasavski planinski poti., Planinske postojanke na zasavski planinski poti in starostna kategorija do 15 let.

Fotografije so lahko črno-bele ali barvne. Pošljite jih v formatu JPG ali JPEG (v velikosti do 1MB ter ločljivosti 1920×1080 in 72 dpi). Vsaka fotografija mora vsebovati priimek in ime avtorja, redno številko, pod katero je navedena v prijavnici, ter naslov. Na prijavnico vpišite tudi naziv fotografije in lokacijo, na kateri je bila fotografija posneta.

Fotografije pošljite po e-pošti na naslov joze.prah@amis.net ali mdo.zasavje@pzs.si ali po navadni pošti na naslov MDO Zasavje, Taborniška 14, 8290 Sevnica. Pripišite osebne podatke, ime in priimek, naslov ter telefonsko številko.

Razstava in podelitev nagrad

Žirija pod vodstvom Marjana Artnaka bo izbrala 30 fotografij, ki bodo predstavljene na javni predstavitvi ob podelitvi nagrad. Fotografije bo vrednotila po naslednjih kriterijih: kakovost fotografije (ostrina, osvetlitev, kompozicija itd.), tematika fotografije (vsebina in skladnost s temo natečaja) ter izvirnost (kreativnost in interpretacija teme).

V posamezni kategoriji bodo izbrali zmagovalno fotografijo in avtorjem podelili nagradne bone v vrednosti 50 evrov. Obiskovalci prve javne predstavitve in spletne strani MDO Zasavje pa bodo izmed zmagovalnih fotografij izbrali tisto, ki bo prejela naziv Fotografija zasavske planinske poti za leto 2021, avtor pa bo prejel bon za 100 evrov.

Nagrajene fotografije bodo natisnili v podjetju SOLO, kjer bodo tudi razstavljene (Sevnica, Log 59, 8294 Boštanj). Po zaključku razstave bodo lahko avtorji natisnjene fotografije prevzeli.

Savus

Foto: Zmagovalne fotografije lanskoletnega natečaja


 

Prejšnji članekLičenje ustnic
Naslednji članekDanes dogaja