Kulturno umetniško društvo Zasavje, ki ga vodi predsednik Damir Babić, je 14. januarja v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pripravilo folklorni festival z naslovom Zaigraj i zapjevaj.
Društvo so leta 2015 ustanovili Srbi iz Zasavja in okolice v Republiki Sloveniji. »Osnovni cilj društva je negovanje kulturnega nasledstva, pesmi, glasbe in folklore, tradicije in običajev Srbov,« je povedala podpredsednica društva Milena Šušnica Mak. »Člani so neštetokrat izkazali svojo umetnost in ljubezen do tistega, kar počnejo v državi in izven nje. O tem pričajo tudi različna priznanja na festivalih, ki so jih prejeli v okviru društva. To je tudi razlog, da je društvo ponosno na svoje člane, folklorno in pevsko skupino.« Prav folklorna skupina je najštevilčnejša skupina, ki deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Zasavje.

Društvo in gledalci so se v celovečernem folklornem festivalu zdaj že drugo leto zapored naužili narodne igre, pesmi in plesa. Program so otvorili s predstavitvijo na panoju, ki sta jo pripravili Bojana Mikić in Daliborka Jović. Na festivalu so se predstavili KUD Zasavje, otroška skupina KUD Zasavje, Folklorna skupina Trbovlje, ki deluje v kulturnem društvu Svoboda center, SKHD Desanka Maksimovič iz Celja in KD Brdo, zapela pa je tudi Petra Tešić.

ZT 

Prejšnji članekJoksimovič peti na Hrvaškem
Naslednji članekNagrade za zagorske in trboveljske študente