ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Fjunštarc bo in .

Tokrat o delu na terenu, kjer maska lahko naredi iz ženske vse sorte, vsekakor pa ne zaželjene sosede. Pa tudi o treh dneh, ki ti jih dajo devet.  Barbara Hanžič Visinski med drugim piše tudi o funštercu:
»Za zbližat se z jamo in se ob misli nanjo malce manj zgrozit, si zastavim nalogo. Pomislim, kaj bi zunanjemu človeku ponudil, če bi želel okusit naš revir, ne bi pa hotel dihat jamskega lufta. Ja kaj le, dumač futr, kakopak. Tipika rudarskega prehranjevanja. In pade ideja za hitro večerjo. Materina.

In kar je za to isto mater nagrada, je za naraščaj skoraj kazen … In čisto nepripravljen, a kljub temu dolg kdo najde več pripomb na temo večerje rafal. Sreča mila, da sem na to idejo prišla šele z zadnjim obrokom dneva. A zasijalo bo rudarsko sonce. To je to, mala. »Ampak a ne bi raje kr navadnih palačink nrdile?« Ne, nocoj večerjava kot so včasih knapi. Avtentičen recept, in akcija! Muoka pa ena jajca, mlek, mal cukra pa pcilnga in kisle vuade. In nribano japko pa mal kisle smjtane. Ruzin žou nimamo. Vzemi ali pusti. Do kisle vode vse okej, dalje spet en kup pregovarjanja.

Ampak danes pr naš bajt večerjamo funštjarc. Pa četudi greva na koncu lačni spat. Obe. Red je red, tako vsaj pravijo. Najglasneje seveda tisti brez praktične usposobljenosti. ☺«

Vsak dan lahko spremljate priprave na Zimski jamatlon blog Barbare Hanžič Visinski na www.jamatlon.si.

ZT

Isti avtor