sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Finance za dijake

Na srečanju ravnateljev in učiteljev srednjih ekonomskih šol sta ravnateljica Gimnazije in srednje ekonomske šole Trbovlje Jelena Keršnik ter profesorica Gabrijela Blaznek predstavili uvedbo novih vsebin s področja osebnih financ v odprti kurikul. O pomenu finančnega opismenjevanja so spregovorili tudi častni gost, direktor Združenja bank Slovenije, dr. France Arhar, ambasador finančnega opismenjevanja in osebni finančni svetovalec Mitja Vezovišek, ter odgovorni urednik revije Moje finance Matjaž Nidorfer.
Pobudnica in organizatorica srečanja je bila Gabrijela Blaznek, ki je pionirka na področju vključevanja osebnih financ v redni pouk. To pa seveda pomeni, da so dijaki ekonomskega tehnika trboveljske šole med prvimi v Sloveniji, ki spoznavajo te, za življenje zelo pomembne, vsebine v šoli. Ta znanja jim bodo skupaj s podjetniškim znanjem odpirala številna vrata v poslovnem svetu.

»Ravnatelji so bili nad predstavljeno inovacijo zelo navdušeni,« je po srečanju povedala Keršnikova. »Pri uvajanju osebnih financ v njihovih šolah jim bomo z veseljem pomagali.«

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor