V četrtek, 16. novembra, so v ZMŠT izvedli multiplikacijsko delavnico Fake news indikatorji_ke za mlade. V okviru tega projekta se je mladinska delavka, zaposlena v ZMŠT, udeležila nacionalnega usposabljanja, namenjenega strokovnim delavcem iz 12 statističnih regij pod okriljem Mreže MaMa. 

Namen projekta Fake news indikatorji_ke je prispevati k razvoju kritičnega razumevanja in presojanja informacij v medijih in na spletu. Iz tega izhaja splošni cilj projekta, ki je opolnomočenje državljanov_k za prepoznavanje dezinformacij v medijih in na spletu ter razumevanje sovražnega govora v teh in njegovih posledicah za ranljive družbene skupine.

Kako dobro prodajati svoje laži? Kako prepoznati manipulativno vsebino? Ali slepo verjamemo vsem informacijam, ki jih nudijo nepreverjeni viri? Je res, da vse več mladih ključne informacije o svetu išče na Tiktoku?

V sklopu projekta bodo posneti tudi trije podkasti in video izobraževalna vsebina na temo sovražnega govora. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo.

PR objava


 

Prejšnji članekMehanika za GŠ in Vrtec
Naslednji članekDanes dogaja