Kumske punce in ansambel Saša Avsenika

Smeh, glasba in ples jih povezujejo, razveseljujejo in navdihujejo. Snemanje avtorskih skladb jih izpopolnjuje. Petletno nastopanje na malih in velikih odrih, tako v Sloveniji kot tudi že v sosednjih državah jim daje motivacijo in željo po nadaljnjem ustvarjanju. Opazili so jih tudi člani Ansambla Saša Avsenika in jih povabili k sodelovanju, da bi postale njihova predskupina. Ker je bilo sodelovanje več kot uspešno, so njihova predskupina tudi letos. Ali že veste o kom teče beseda? Seveda, to so Kumske punce, ki jih sestavljajo štiri prekrasna dekleta; Tjaša Judež (vokal, klaviature), Katja Hercog (kitara, vokal), Špela Kukenberg (bas kitara, bariton) in Urška Zlodej (harmonika). V veliko strokovno pomoč pa jim je njihov mentor Nejc Žepič.

Ansambel Saša Avsenika je junija 2018 organiziral pohodniški dan in koncert na Robleku, kjer so nastopale tudi Kumske punce. Takoj so prišle na idejo, da lahko takšno sodelovanje povežejo tudi s Turistično razvojnim društvom KP Kum Dobovec in naslednje leto povabijo Ansambel Saša Avsenika na Kum. Turistično društvo KP Kum Dobovec je takrat organiziral avtobusni prevoz, ga dodobra napolnil in pohodniki so se odpeljali do Begunj na Gorenjskem. Tam so njih in vse ostale pohodnike z inštrumenti v rokah pričakale Kumske punce in člani Ansambla Saša Avsenika. Kljub dokaj zahtevni hoji do vrha je bila pot ob poslušanju živahnih melodij in dobri volji hitro premagana. Na vrhu Robleka se je nato plesalo in pelo, da se je slišalo vsaj do Kuma. In sedaj vas vsi skupaj vabijo, da se jim letos, 9. junija, pridružite na Kumu. Glede na različne fizične pripravljenosti in želje po pohodništvu so vam na voljo vsaj tri možnosti udeležbe:

Peš po poti Kumlanskega mozaika (daljša, strokovno vodena pot po gozdnih in travniških poteh). Zbor bo 9. junija ob 7.45 uri pred Krajevno skupnostjo Dobovec.

Peš na Kum s člani Ansambla Saša Avsenika in Kumskimi puncami (krajša pot po gozdnih poteh). Zbor bo 9. junija ob 9.45 uri zbor pred Krajevno skupnostjo Dobovec.

Z avtom proti Kumu

Kako priti do vrha, je vaša odločitev, nikakor pa ne gre zamuditi koncerta na travniku tik pod vrhom Kuma s pričetkom ob 12:00 uri. Po zaključku triurnega koncerta vas bodo prijatelji Kuma z Romanom Ledinekom na čelu pričakali v Lovskem domu na Dobovcu. Za tako lepo prireditev, kot se obeta, so zaslužna tudi vsa okoliška društva Kuma, predvsem PGD Dobovec in PD Kum Trbovlje. Celovito organizacijo prireditve prevzema Turistično razvojno društvo Krajinski park Kum Dobovec, ki srčno upa, da si tudi iz vašega kraja upate priti k njim, s polnim avtobusom veselih in nasmejanih ljubiteljev lepih razgledov in dobre glasbe.

PR objava