Od 5. do 7. maja so tekmovalci Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje sodelovali na evropskem pokalu v Sarajevu. Tekmovalo je nekaj manj kot tisoč tekmovalcev iz 16 držav.

Za zagorski klub so pod trenerskim vodstvom Tjaše Kovačič nastopili Tina Baloh, Tija Bantan, Lara Indof, Miha Koban in Blaž Bračič. Kot sodnik se je pokala udeležil Tomaž Baloh, ki je opravljal funkcijo vodje tatamija in svoje delo zelo dobro opravil.

Pričakovano je Tina Baloh osvojila prvi mesti v obeh kategorijah, kjer je nastopila. Trenutno je v zaključni fazi priprav za Evropske igre, ki bodo junija potekale na Poljskem in veseli nas, da je odlično pripravljena. Na najvišjo stopničko je stopila tudi Lara Indof, v svoji drugi kategoriji je bila tretja. Lara iz tekmovanja v tekmovanje postaja bolj suverena v svoji kategoriji starejših kadetinj. Ravno tako je v dveh kategorijah nastopila Tija Bantan, ki je morala dvakrat priznati poraz v finalu. Domov se je vrnila z dvema srebrnima medaljama, kar je velik uspeh.

Miha Koban je tokrat med mlajšimi kadeti osvojil tretje mesto in poskrbel, da so se naši tekmovalci v Zagorsko dolino vrnili s kompletom medalj. Blaž Bračič je ostal brez uvrstitve na stopničke, kljub temu pa pridobil prepotrebne izkušnje za velika tekmovanja.

PB

Foto: Pon Do Kwan Zagorje