četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Etno festival

Prizorišče letošnjega Etno festivala je bila 30. junija športna dvorana v Hrastniku. Med drugimi so si ga ogledali tudi konzulka ambasade Republike Srbije v Sloveniji Ivana Jakšić Matović, poslanec državnega zbora RS Soniboj Knežak, župan občine Hrastnik Miran Jerič in predstavniki pobratene občine Raška iz Srbije. Matovićeva in Jerič sta tudi nagovorila gledalce in nastopajoče.

Festival je odprl frulaš iz Vareva pri Raški Ljubodrag Mijailović, eden najboljših frulašev v Srbiji, nosilec priznanja Zlatna frula. Na podiju so se nato zvrstili plesalci iz Srbskega kulturnega društva Sava iz Hrastnika, KUD Raška iz Srbije, KUD Una iz Novega grada iz BIH, Medjimurskega kulturnega društva iz Ljubljane, Folklorne skupine Svoboda iz Trbovelj, gostov iz Avstrije KUD Mladost Leoberdorf, Srbskega društva dr. Mladen Stojanovič Velenje in Kulturnega društva Javorje iz Šmartnega Pri Litiji. Nastopil je tudi učenec sedmega razreda harmonike Glasbene šole Hrastnik Antonio Jukič.

Narodni ritmi, barvite narodne noše in brezhibna izvedba so navdušili staro in mlado. Vsem nastopajočim so na koncu podelili priznanja in zahvale iz rok poslanca Soniboja Knežaka, podpornice KUD Sava Slavice Tripunović in predsednika KUD Sava Cvijetina Neškovića. Prireditev je povezovala Tamara Jovičić.

Milko Plahuta

Isti avtor