Občina Hrastnik je v letošnjem letu izvedla energetsko sanacijo Zdravstvenega doma Hrastnik. Sanacija je namenjena boljši energetski učinkovitosti in udobju zdravstvenega doma.

V okviru energetske sanacije so izvedli izolacijo ovoja stavbe, podstrešja, uredili odvodnjavanje, prezračevanje in razsvetljavo. Naslednji korak v trajnostnem načrtu je priključitev na sončno elektrarno, kar bo še dodatno zmanjšalo ogljični odtis.

Energetsko sanacijo je sofinanciralo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo (MOPE) v višini 205.000 evrov. Celotna vrednost del je znašala 634.000 evrov. Energetski sanaciji Vrtca Sonček in Zdravstvenega doma Hrastnik sta bili vredni 1,2 milijona evrov, s 458 tisoč evri ju je sofinancirala tudi Evropska unija. Občina Hrastnik bo zanju iz proračuna namenila 817 tisoč evrov.

»Energetska sanacija Zdravstvenega doma Hrastnik bo odpravila tudi težave z odvodnjavanjem. Tako bodo odpravili vlažnost, kar je ključno za ohranjanje zdravja stavbe. Lepša je tudi zunanjost objekta, kar je pomembno za estetski videz mesta,« so med drugim poudarili v sporočilu za javnost na Občini Hrastnik.

Savus

Foto: Občina Hrastnik


 

Prejšnji članekHaberl in Markuljević na SP
Naslednji članekZagozden tovornjak