Prvi so se 12. aprila v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje na odru zvrstili otroški zbori, sledili pa so jim še mladinski. Večer so otvorili trije otroški pevski zbori vrtca Trbovlje, vsi so nosili ime Murenčki. Kot zborovodkinja enote Ciciban se je predstavila Alja Volaj, zbor pa sta spremljala Neli Mišvelj na prečni flavti in Aljaž Bastič na klavirju. Zbor enote Pikapolonica je vodila Mateja Gršak, spremljala sta ga Špela Turšič na klavirju in Anteja Bokal na citrah. Zbor enote Mojca je nastopil pod taktirko Liljane Sačič, na klavirju pa jih je spremljala Tina Pangeršič.
S tremi pesmimi se je, tako kot ostali zbori, predstavil tudi Otroški pevski zbor 1. razredov OŠ Tončke Čeč Trbovlje, ki ga je vodila Karmen Lindič, na klavirju pa ga je prav tako spremljala Tina Pangeršič. Ta je spremljala tudi Otroški pevski zbor OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, ki ga je vodila Tadeja Kreča. Lindičeva je takte dajala tudi Otroškemu pevskemu zboru 2. in 3. razredov OŠ Tončke Čeč, ki jih je spremljala Tina Pangeršič.

Pod taktirko Blaža Rojka in ob spremljavi pianista Simona Prašnikarja je zapel Mešani pevski zbor GESŠ Trbovlje. Otroški pevski zbor PŠ Alojza Hohkrauta in OŠ Trbovlje je vodila Janja Kugonič, spremljala pa jih je Tanja Božiček Simnovčič na klavirju. Mladinski pevski zbor OŠ Ivana Cankarja je vodila Tadeja Kreča, na klavirju jih je spremljala Tina Pangeršič. Mladinski pevski zbor Oš Trbovlje je zapel pod vodstvom Janje Kugonič, spremljala pa jih je Tanja Božiček Simnovčič na klavirju. Zadnji je na oder stopil Otroški pevski zbor OŠ Tončke Čeč Trbovlje, ki ga je vodila Zinka Bregar, spremljala pa jih je – tako kot že nekaj zborov prej – Tina Pangeršič na klavirju.

Otroci so zbranim pripravili pester repertoar pesmi, med katerimi so bile tako ljudske – Čuk se je oženil, Pleši, pleši, črni kos, Nocoj je ena luštna noč in druge – kot umetne, na primer Hallelujah Leonarda Cohena, Zgodbo o prijateljstvu Jožeta Potrebuješa in Marina Mrčele ter Julijo Aleksandra Mežka.

Revijo je pripravila Zveza kulturnih društev Trbovlje, strokovno pa pa jo je spremljala Manja Gošnik Vovk.

ZT

Prejšnji članekZagorski svetniki soglasno za CPS
Naslednji članekCvetje za poletje