Dvorana Delavskega doma v Hrastniku je v četrtek, 11. maja, spet pokala po šivih. Kaj ne bi, ko pa se je v njej odvijal že tradicionalni letni koncert Moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik z gosti, ki vedno postreže z dobro pesmijo, glasbo in humornimi vložki. Kot gost večera je tokrat nastopil velenjski ansambel Žarek.
Program koncerta je bil razdeljen na tri dele. V prvem, slavnostnem, je zbor pod vodstvom zborovodkinje Anje Zalokar zapel sedem pesmi, in sicer: Oj, le prebudi se, Pod lipo zeleno, Oj, vince ti prežlahtna stvar, Oči boje lavande, Oja, oja in Hej tovariši ob harmonikarski spremljavi Staneta Tomca.

Vzdušje v dvorani je dodobra razgrel ansambel Žarek, ki je nastopil v drugem delu. Publika mu je pri nekaterih pesmih tudi pridno pomagala in pela z njim.

Povezovalka in avtorica veznega besedila Nina Pader je s svojim nastopom dopolnjevala dogajanje na odru. Pripeljala ga je v tretji del, kjer je imel glavno besedo humor. Kaj se dogaja v pri gasilcih, ko čakajo na požar, ki ga noče biti, je bila tema skeča, ki so ga uprizorili Anton Hočevar, Aleš Laznik, Maks Laznik in Joži Hriberšek. Posrečene domislice so sprožale salve smeha. Seveda ni šlo brez pesmi. Člani zbora so vmes v lahkotnejšem vzdušju zapeli še Na pomoč, Štirje fantje, Luna nagajiva, Ne reci nikdar, Letos je en luštn lejt, Pošten le žene se drži, Nedeljska maša. Pomagali pa so jim še Ana Kontič na harmoniki, Štefan Kajič z ritem kitaro in basist Timotej Mastnak.

Seveda ni šlo brez presenečenj, srečni dobitniki izžrebanih vstopnic so prejeli praktične nagrade pokrovitelja. Prireditev sta podprla tudi Občina Hrastnik in KRC Hrastnik.

Gledalci kar niso hoteli zapustiti dvorane. Na noge jih je spravil šele poziv z odra, da zadnjo pesem zapojejo skupaj s pevci, stoje.

Poslovili so se s skupno željo, da se zanesljivo srečajo drugo leto.

Milko Plahuta

Prejšnji članekZbranih preko 11 tisočakov
Naslednji članekSeja dolgo v hrastniško noč