nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Elnet že dvajset let

Sicer je podjetje v zadnjih dveh desetletjih konstantno raslo. Lani se je iz mikro podjetja povečalo v malo, ima najsodobnejšo opremo na področju telekomunikacij, že tretje leto se lahko pohvali s certifikatom odličnosti AAA, ki predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskega subjekta. »Ob ustanovitvi sem zaposlil dva fanta iz domačega kraja, ki sta še danes v naši ekipi. Skupaj nas je trenutno 20 zaposlenih z občasno ekipo 10 kooperantov,« je povedal direktor Matjaž Vidmar, ki prav v zaposlenih, dolgoletnih izkušnjah in naročnikih, ki jim zaupajo, vidi bistvene konkurenčne prednosti. »Seveda so bili v teh letih tudi padci, ampak smo jih uspešno rešili,« je dodal.

Sam je bil pred dvema desetletjema zaposlen pri očetu, ki je poleg drugih dejavnosti opravljal tudi elektro instalacijska dela. Kot je dejal, so se za ustanovitev podjetja odločili, ko so na trgu zaznali porast njihove dejavnosti in se jim je pri naročnikih odprla možnost dolgoročnega sodelovanja. »Takrat smo izvajali manjše prenove bančnih poslovalnic, stanovanjske gradnje, adaptacije poslovnih objektov, vzdrževalna dela na objektih,« je povedal, »s širitvijo podjetja tako na tehničnem kot na komercialnem področju pa smo pričeli sodelovati na javnih naročilih in tako z leti pridobili ogromno novih naročnikov.«

Večino posla opravljajo v Ljubljani in okolici ter ostalih regijah. V Zasavju so delali, ko so bila tod še močna gradbena podjetja. »Z njimi smo opravili nekaj velikih poslov, ki so nam bili za tiste čase dobra referenca,« se spominja Vidmar. Od leta 2012 opravljajo dela tudi v Nemčiji.

Ob obletnici direktor priznava, da imajo načrtov še veliko in jih prav ti ženejo naprej. »Če bomo našo pot nadaljevali z isto krivuljo kot zadnjih 20 let, ne vidim nobene ovire, da jih skupaj s sodelavci ne bi tudi uresničili,« je prepričan.

TPK

Isti avtor