četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Elizabeta Skočir

Njeno življenje je povezano s pomočjo vsem generacijam. Hrastnik pozna podolgem in počez, Hrastničanke in Hrastničani pa njo kot nesebično in predano.   

Elizabeti Skočir je na proslavi ob občinskem prazniku 3. julija župan Marko Funkl izročil bronasto priznanje občine Hrastnik za sočutno in požrtvovalno dolgoletno delo na področju paliative in družine.

V obrazložitvi priznanja so zapisali: »Malo je ljudi, ki svoje delo jemljejo kot poslanstvo. Elizabeta Skočir ga je. Erži, kot jo poznamo sokrajani, je dolgoletna in spoštovana patronažna sestra, ki je delo v zdravstvu na območju občine Hrastnik opravljala vse od leta 1979, ko se je zaposlila v Zdravstvenem domu Hrastnik. S svojim delovanjem, ki daleč presega okvir pričakovanega, je pomembno vplivala na kakovost življenja občanov. V več kot štirih desetletjih je pomagala staršem pri spoprijemanju z neštetimi odprtimi vprašanji, njen požrtvovalen način obravnave pa je družinam pomagal v težkih ali celo najtežjih trenutkih življenja. Zdrave in bolne ljudi je spremljala praktično v vseh življenjskih obdobjih – od rojstva do smrti. Njena pomoč ni poznala urnika, prav tako kot je ne pozna bolezen ali potreba po pomoči. Nesebično je stala ob strani bolnikom v paliativni oskrbi in svojcem umirajočega, ki so se tudi na podlagi njenih nasvetov lažje poslovili od svojih najbližjih. Navkljub natrpanemu urniku si je vedno vzela čas, da je povprašala po počutju in potrebah ljudi, zato je mnogi ne bodo nikdar pozabili. Imeti takšnega Človeka v domačem kraju je velik privilegij.«

Savus

Foto: Branko Klančar

Previous article
Next article

Isti avtor