Na svečani akademiji ob kulturnem prazniku so v sredo, 7. februarja, v zagorskem Delavskem domu podelili letošnja priznanja ob prazniku. Plaketo dr. Slavka Gruma je župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan podelil Eleonori Kramar. Objavljamo obrazložitev priznanja.

Eleonora Kramar je prevzela vodenje Slikarske kolonije Izlake-Zagorje v letu 2004 po odhodu prejšnjega predsednika Nandeta Razborška. Stopiti v njegove čevlje ni bila lahka naloga, še manj pa enostavna. Vendar je Eleonora znala ohraniti veliko in pomembno vlogo druženja slikarjev v občini Zagorje v slovenskem in svetovnem likovnem svetu. Z velikim posluhom za likovno ustvarjanje, dobrim vodenjem in čutom za organizacijo tako velikega, pa vendar v velikih ozirih tudi intimnega druženja umetnikov, ki prihajajo iz Slovenije in vsega sveta, je uspela ohraniti kolonijo na najvišjem nivoju tovrstnih likovnih dogodkov.

Kot odlični gospodarstvenici ji je uspelo vnesti nov, svež veter v jadra slikarske kolonije, našo kolonijo ji je uspelo še bolj povezati z gospodarstvom zagorske pa tudi zasavske regije in še bolj utrditi spoštovanje našega dela v zagorski kulturi. Njena želja je bila in še je, da pritegnemo k sodelovanju v koloniji čim več kvalitetnih likovnih umetnic in umetnikov, ki s svojo udeležbo v koloniji ponesejo v svet tudi različna spoznanja, ne samo o slikarstvu v Zagorju, oz. v Sloveniji, temveč tudi spoznanja o naši občini in mladi državi.

Zaradi vsega tega, predvsem pa zaradi priznanja našemu kulturnemu društvu za društvo s posebnim kulturnim pomenom, so v Slikarski koloniji Izlake-Zagorje še posebej ponosni na delo predsednice.

Za doprinos zagorski kulturi prejme gospa Eleonora Kramar plaketo dr. Slavka Gruma.

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekDr. Maša Jazbec