Predsednik društva Eko krog Uroš Macerl je v petek, 16. junija, na Ministrstvo za okolje in prostor naslovil pismo z zahtevami, da pripravljavci operativnega programa varstva pred hrupom v delovno skupino takoj vključijo tudi predstavnike zainteresirane javnosti.
Operativni program varstva pred hrupom naj bi trenutno izvajalo Ministrstvo za okolje in prostor, kar so Eko krog obvestili posamezniki in predstavniki raznih civilnih iniciativ. Opozorili so, da v ustanovljenih skupinah ni nobenega predstavnika zainteresirane javnosti, čeprav naj bi po pravilih moral biti.

V pismu Macerl od odgovornih tudi zahteva, da poimensko navedejo osebe, ki so odgovorne za zamudo pri sprejemanju operativnih programov varstva pred hrupom in izključevanje javnosti ter iz delovnih skupin te osebe tudi izločijo.

Z vsebino pisma je seznanil ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen, generalno direktorico direktorata za okolje Tanjo Bolte, predsednika vlade dr. Mira Cerarja, informacijsko pooblaščenko, varuhinjo človekovih pravic in medije.

Eko krog odgovor pričakuje v roku petih delovnih dni. »Po preteku tega roka bomo,« je zapisal Macerl, »če odgovora ne prejmemo, obvestili pristojne inštitucije v Evropski komisiji.«

ZT

Prejšnji članekKaj pa je vaša največja inovacija?
Naslednji članek4. dritl pripravljen na prve obiskovalce