Na povabilo Območnega združenja slovenskih častnikov Domžale se je ekipa OZSČ Hrastnik v soboto, 29. maja, udeležila tretjega orientacijskega pohoda v okolici Mengša. Ekipa, ki smo jo sestavljali Igor Pogačnik, Jani Zore, Andreja Zore in Jaka Zore, se je uvrstila na 8. mesto.

Dolžina orientacijskega pohoda je bila 5,5 km, kar je približno dve uri hoje. Pot je potekala od Kulturnega doma v Mengšu, po mestnem parku, do vznožja hriba Gobavica, nato pa po njegovih južnih obronkih do Mengeške planinske koče. Trasa je bila sestavljena iz šestih delovnih točk (nudenje prve pomoči ponesrečencu, streljanje z lokom, streljanje z zračno puško, met improvizirane ročne bombe, orientacija na karti in zemljišču ter met podkve). Delo in rezultati ekip na delovnih točkah so se točkovali.

Orientacijskega pohoda se je poleg hrastniške udeležilo še osem ekip drugih častniških združenj. S po eno ekipo so se dogodka udeležili iz OZSČ Kamnik-Komenda, Ljubljana, Slovenska Bistrica, Trbovlje in Velenje, domačine pa so zastopale 3 ekipe. Najboljša ekipa je bila OZSČ Slovenska Bistrica.

Jani Zore

Foto: Jani Zore