Hitremu tehnološkemu razvoju morajo slediti tudi ponudniki izobraževanj. A ne le zato, da bi ostali v koraku s trendi, temveč so v prvi vrsti pomembne koristi za končne uporabnike. Tako smo tudi v skupini Trenkwalder razvili e-platformo Trenkwalder Learning, ki podjetjem oziroma njihovim zaposlenim omogoča spletno in mobilno usposabljanje, krepitev kompetenc in razvoj novih kompetenc. Na ta način zaposleni hitreje povečajo svojo učinkovitost in uspešnost na delovnem mestu, kar jim praviloma prinaša tudi več poklicnega zadovoljstva.

E-učenje ima tako za zaposlene kot za delodajalce številne prednosti v primerjavi s klasičnimi izobraževalnimi programi. Je namreč fleksibilnejše, saj ga delodajalec lahko organizira kar v podjetju in kadar udeležencem to glede na delovni čas najbolj ustreza. Podjetje z e-učenjem prihrani čas in denar, saj zaposlenih ni treba vključevati na dislocirana klasična izobraževanja. In ne gre spregledati, da je zaradi tega e-učenje tudi okolju prijaznejše.

Prednosti e-učenja pa niso le v zunanjih dejavnikih, temveč so zelo prilagodljivi tudi sami izobraževalni programi. Te je mogoče enostavno prilagajati posameznikom. Udeleženci e-izobraževanj si lahko sami določajo tempo učenja, posamezne vsebine naložijo na računalnik, tablico ali telefon in tako do njih lahko dostopajo kjerkoli in kadarkoli. Obenem lahko tudi spremljajo svoj napredek, saj e-učenje omogoča merljive rezultate. Tak način vzpodbuja posameznika k nadaljevanju učenja, in sicer v smislu, da zaposleni s tem, ko vidijo, koliko so napredovali, lažje ohranjajo motivacijo za nadaljnje učenje.

Vse te prednosti ima tudi e-platforma Trenkwalder Learning, ki vsebuje več kot 200 interaktivnih video tečajev oziroma usposabljanj. Kadroviki in udeleženci lahko izbirajo med video jezikovnimi tečaji, profesionalnimi usposabljanji s področja tehnologije, zdravstva, logistike, avtomobilske industrije, hotelirstva in gostinstva, pa tudi med programi, ki sodijo v okvir t. i. obveznih izobraževanj, na primer vsebine o varovanju osebnih podatkov ali varstva pri delu. Programi so prilagojeni konkretnim potrebam podjetij in prilagojeni ciljem posameznega podjetja z vsebino, ki zaposlenim omogoča učinkovito usposabljanje kjerkoli in kadarkoli. Ustrezno in učinkovito vključevanje novo zaposlenih je danes zaradi vse večjega nihanja in menjave delovnih mest namreč izjemno pomembno. V nasprotnem primeru podjetje lahko izgublja motivirane zaposlene, nenazadnje pa tudi čas in denar za iskanje novih kadrov.

Programi Trenkwalder Learninga so pripravljeni po meri podjetja in lahko vsebujejo od video predstavitev delovnih mest in posameznih delovnih nalog do predstavitve in razlage področja odgovornosti, predstavitve ciljev ter filozofije podjetja. Vse to med drugim zagotavlja, da so zaposleni zelo dobro pripravljeni na opravljanje svojih del in nalog ter so primerno uvedeni tudi v samo organizacijsko okolje.

Zdajšnjim in bodočim spremembam se bodo morale znati prilagoditi in se vedno znova učiti prav vse generacije zaposlenih. Podjetja pa bodo morala investirati v znanje svojih zaposlenih tekom celotnega trajanja delovnega razmerja. S tem bodo kontinuirano zagotavljala, da bodo imeli zaposleni razvite sposobnosti prilagajanja ter da bodo zaposleni dopolnjevali svoje znanje in kompetence za potrebe novih tehnologij in poslovnih procesov. Kar bo v dobi digitalizacije podjetij še izrazitejše. Prav tako lahko podjetja preko e-usposabljanj in e-predstavitev skrbijo za grajenje organizacijske kulture.

Alenka Kraljič, psihologinja in vodja razvoja poslovanja v kadrovskem podjetju Trenkwalder